55,8% din totalul gospodariilor din Romania detin un calculator acasa

7 decembrie 2013 admin Stiri

 

55,8% din totalul gospodariilor din Romania detin un calculator acasa – 69,8% dintre acestea fiind concentrate in mediul urban si numai 37,5% in mediul rural. In ceea ce priveste accesul la Internet, INS a constatat ca putin peste jumatate dintre gospodarii (52,9%) sunt conectate, majoritatea (73,2%) concentrandu-se in mediul urban.

Sursa: Chip.ro

In sfarsit un lucru zic eu bun, la care stam bine (daca nu abuzam de el).
Ma intreb in ce masura se datoreaza acestui fapt obezitatea, care apare tocmai datorita utilizarii in exces a calculatoarelor si evitarea exercitiilor fizice.
Cum resursele fizice ale Romaniei se tot micsoreaza, ne mai raman informaticienii, care pot deschide firme in Romania si sa exporte in alte tari programe informatice.
Oare cati dintre tinerii din Romania cu aptitudini spre stiintele exacte, “pierd” timpul invatand un limbaj de programare in timpul liber, in detrimentul unor jocuri online populare?

Daca in trecut programarea putea fi invatata doar cu ajutorul cartilor ce se gaseau in librarii sau biblioteci, astazi ea se poate invata accesand miile de tutoriale disponibile online in mod gratuit.

acasa, detin un calculator, Romania,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress. Designed by elogi.