Mageia 2 pe laptop HP CompaQ 6715b

15 aprilie 2013 admin Mageia

 

In postul anterior va spuneam ca sunt dezamagit de Lubuntu 12.10.
Asa ca am instalat Mageia 2.
A functionat placa de retea, dar nu si wireless-ul.
Asa ca am cautat pe Google o solutie si am dat de forumul Mageia.
Am instalat broadcom-wl-kernel-3.3.6 si dkms-broadcom-wl packages.
Dupa restart, a detectat retelele wireless, i-am bagat si parola la reteaua wireless, insa nu a reusit sa incarce nici un website.
Mageia Center nu mi se mai incarca.
Am mai dat in restart, si acum a mers Mageia Center, insa netul wireless inca nu functiona, desi zicea ca este ON si conectat la el.
Am instalat si firmware-ul pentru accelerare 3D, dar nu am mai verificat daca functioneaza (aveam deja prea multi nervi de la wireless-ul cu probleme).
Am reconectat cablul si am downloadat Truecrypt.
Nu am reusit sa il instalez, pentru ca Mageia cu recunostea parola de root in Terminal (ma asteptam la altceva, dar nu si la nerecunoasterea parolei).
Parola fiind cea corecta, si Caps lock nefiind apasat.
Pe link-ul de mai sus, gasiti cum sa faceti pana la urma netul wireless sa mearga (eu unul nu am avut rabdare sa urmaresc toti acei pasi).
Sunt genul de persoana careia ii plac lucrurile sa mearga cu cat mai putine probleme, de preferat zero, sa pierd cat mai putin timp pentru a face ceea ce am nevoie cu ceea ce am la dispozitie.
Nu vreau ca la fiecare reinstalare a sistemului de operare, sa pierd timp cu o gramada de pasi ca sa fac wireless-ul sa mearga.
Pe Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal actualizat prin intermediul cablului de retea, la instalare, wireless-ul a mers din primate.
Asa ca pentru a ramane in sfera legalului, am downloadat Windows Server 2008 R2 64, Enterprise (trial 180 de zile).
Intr-un post viitor va voi spune de problemele intampinate pe Windows Server 2008 R2 64 Enterprise.
PS (16-4-2013): Cand am revenit la Windows 7, am vazut ca nici aici nu merge wireless-ul, si am realizat ca placa de retea wireless era afectata de o setare din BIOS (dupa ce am dat “Reset to defaults”, a functionat placa de retea pe Windows).

HP 6715b, laptop HP 6715b, laptop HP CompaQ 6715b, Mageia 2,


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress. Designed by elogi.