SRI poate verifica orice calculator fara mandat

20 decembrie 2014 admin Legi internet

 

Senatul a decis: SRI poate verifica orice calculator fara mandat

Hacker la lucru

Dreptul la viata privata – SRI

Accesul facil la informatiile din calculatoarele persoanelor fizice si companii poate duce la abuzuri din partea SRI si a altor institutii ale statului.
Daca am avea o Romanie in care abuzurile sunt istorie, atunci aceasta putere ar putea fi utilizata exclusiv in interesul cetatenilor, prin descoperirea cat mai rapida a indivizilor care se ocupa cu carduri furate, crearea de virusi pe bani grei si alte activitati grave din sfera infractionala a domeniului cibernetic.
Pana atunci ne putem imagina si scenarii in care informatii valoroase pot intra in posesia SRI si a altor servicii si apoi acestea se “scurg” catre indivizi care le valorifica (exemplu: informatii despre unele inventii care nu au fost inca patentate sau romane in lucru si alte manucrise ce nu au fost inca publicate).
Cu cat o institutie a statului este mai bogata in informatii, cu atat devine o tinta mai serioasa pentru diverse sfere de influenta care vor sa le valorifice.
Nu cu mult timp in urma a fost perioada in care Vantu obtinea informatii economice din cadrul serviciilor secrete (dupa cum afirma domnul Presedinte Traian Basescu la conferinta de presa, astazi 20-12-2014), cine ne poate garanta ca situatia nu se va repeta insa cu alt beneficiar?
Conform Presedintelui Traian Basescu SRI-ul este reformat, insa cat ramane reformat daca Director al SRI ajunge un individ care tine de o anumita sfera de influenta?
Serviciile nu trebuie sa fie utilizate in interesul unor oameni de afaceri, ci in interesul exclusiv al Romaniei.
Atata timp cat exista probe, consider ca orice judecator de buna credinta aproba un mandat de perchezitie.
Este necesar un intermediar pe aceasta linie, tocmai pentru a scadea numarul abuzurilor ce se pot comite.
Update (21-12-2014): Aceasta lege nu a fost promulgata inca de Presedintele Romaniei.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/SRI+poate+verifica+orice+calculator+fara+mandat

SRI, verifica orice calculator fara mandat,


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress. Designed by elogi.