Ghidul pentru parole

17 iulie 2011 admin Ghiduri

 

Utilizator PC care vorbeste la telefonGhidul pentru parole sper ca va imbunatati puterea parolelor dvs., daca veti pune in practica sfaturile din el.
Utilizati mereu parola puternice.
Parole gen azorel82 sau omunegru89, nu sunt sigure.
De ce nu sunt sigure?
Pentru ca atacatori incearca sa sparga parolele in cateva moduri:
-incercand sa le ghiceasca, pe baza informatiilor care le au despre utilizator;
-utilizand un dictionar (toate cuvintele din dictionar si combinatii);
-prin forta bruta (incearca toate variantele posibile).
Nu va dau mai multe detalii despre cum se face asta, pentru ca acesta nu este un blog de hacking a conturilor de email etc.
Pentru amatori de ilegalitati! Ca va place sau nu, pe internet exista si programe false de spart parola, si care in realitate va fura informatiile, pentru ca au virusi/troieni la pachet.
Utilizati mereu parole diferite, fiecare site cu parola lui.
Ca parolele sa fie puternice, acestea trebuie sa fie complexe.
O parola de forma gjK3(SeKLSWe*(sKsahs49g3 este considerata complexa si foarte sigura.
Atentie! Preluati parolele cu copy-paste, nu cut-paste, pentru a nu va trezi ca parolele dispar, si daca gresiti si dati salvare la fisier, ati pierdut una din locatiile cu parola respectiva (de aceea este bine sa aveti mai multe locatii).
Cand site-urile nu permit parole atat de lungi, atunci scrieti una mai scurta, dar folositi toate caracterele admise de acel site, si incercati parole aleatoare.
Eu de exemplu majoritatea parolelelor nu le retin in minte, le preiau cu copy paste din fisiere txt.
Aceste fisiere le tin stocate in cel putin 2 locuri in format electronic si intr-un loc in afara PC-ului, scrise.
Daca aveti parolele doar pe calculator, si sa zicem se strica hard disk-ul, sau mai rau, supratensiunea face ravagii, pentru ca nu aveti UPS sau priza cu protectie la supratensiune, atunci ati pierdut tot.
Chiar si parolele considerate foarte puternice trebuie sa fie schimbate periodic.
Va intrebati probabil “de ce?”.
Pentru ca nici un antivirus nu ofera detectie de 100%.
Un virus sau troian, va poate fura aceste parole daca ele sunt stocate in calculator, fie si temporar, atunci cand le tastati direct pe un site (exista keyloggere, care monitorizeaza tot ce tastati).
Sfatul meu, este sa utilizati o distributie de linux, un live cd, cum ar fi cel cu Linux Mint sau Ubuntu linux, si atunci cand doriti sa faceti plati online, sa bootati de pe acel CD, si sa faceti platile, care necesita introducerea numarului de card si CVV-ul de exemplu.
Daca nu va place aceasta varianta, atunci scanati calculatorul inainte de a accesa asemenea siteuri, si utilizati tastaturi virtuale (care sunt puse la dispozitie de unele solutii de protectie informatica, cum este Kaspersky de exemplu).
Eu utilizez mbam Malwarebytes Anti-Malware, un produs care exista si in varianta gratuita (fara protectie in timp real, varianta gratuita), si pe care il actualizez aproape zilnic, si scanez sistemul cu el, pentru a creste sansele sa detectez amenintarile, care poate au scapat solutiei de protectie informatica pe care o utilizez.

ghidul, parole,


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress. Designed by elogi.