3 moduri prin care sa iti faci vechiul netbook sa fie mai putin enervant

4 ianuarie 2015 admin Ghiduri

 

Multe netbook-uri vin cu Windows 7 Starter preinstalat, pe care deabia il duc din cauza procesorului slab, RAM-ului putin si a hard disk-ului incet, ca sa nu mai vorbim de placa video care este low-end (adica slaba).
1. Programele care pornesc odata cu sistemul de operare.
Util este programul ccleaner care va afiseaza ce programe pornesc odata cu sistemul de operare. (cu cat mai putine cu atat mai bine)
Puteti astfel sa scapati de Yahoo Messenge, Skype si altele care pot fi setate sa porneasca odata cu acesta.
2. Incercati sa utilizati programe mai putin nesatule de resurse.
Astfel in loc de Adobe Reader puteti utiliza Sumatra PDF, Foobar2000 in loc de itunes si Libre Office in loc de Microsoft Office sau Abiword in loc de Microsoft Word.
3. Optimizeaza-ti browser-ul pentru un sistem cu resurse putine.
Vedeti pe pagina urmatoare cum puteti face ca de exemplu continutul media sa nu ruleze automat, ci atunci cand dati click, la fel puteti seta ca nici unui site sa nu ii fie permis sa lanseze ferestre pop-up (majoritatea acestora sunt de regula cu reclame).
4. Activati Readyboost.
Pe sistemele moderne nu ve-ti optine o performanta notabila, insa pe sistemele cu RAM putin performanta este notabila.
Conectati un stick USB sau un card SD (de preferat de clasa cat mai mare cu un adaptor care ii ofera o viteza cat mai mare) si veti castiga astfel un spatiu de cache in loc de RAM-ul sistemului.
Cand sistemul detecteaza card-ul SD sau stick-ul USB va ofera optiunea de Speed up my sistem using Windows ReadyBoost pe care o alegeti.
5. Pentru a castiga spatiu de lucru puteti muta taskbar-ul pe verticala, stanga sau dreapta, obtinand mai mult spatiu pentru aplicatii sau il puteti seta sa se ascunda automat.
Pentru mutare tineti apasat click stanga la mouse pe el si trageti spre stanga sau dreapta, daca nu se muta inseamna ca este blocat pentru mutare si atunci dati click dreapta pe el si click stanga pe „Lock the taskbar”.
6. Instalati un antivirus light (usor), care consuma cat mai putine resurse, de exemplu Bitdefender varianta Free (gratuita) sau ESET Smart Security.
7. Alta varianta este sa schimbati sistemul de operare, cu unul bazat pe linux si care nu face obligatorie prezenta unui antivirus, cum ar fi Puppy linux.
Sper ca a fost un ghid util pentru a va face vechiul netbook mai putin enervant. 🙂

 

netbook, vechiul netbook,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress. Designed by elogi.