Tocmai mi-am facut cont pentru back-up al datelor in norisor, la sosonlinebackup.com
Tocmai mi-am facut cont la https://www.sosonlinebackup.com/, unde platesc sub 10$ si beneficiez de spatiu nelimitat de stocare pentru 1 PC.
Click pe poza pentru marire.
Viteza de upload in cazul meu, variaza intre 1 si 9 Mbps, eu avand abonamentul de 500 Mbps download si max 200 Mbps upload, de la RCS-RDS.
Va recomand sa utilizati UltraSafe MAX cu o cheie extrem de lunga si complexa, care este bine sa nu fie formata din cuvinte si sa nu fie generata de vreun site de pe internet.
Cu cat este mai lunga keya de criptare, cu atat mai bine (de preferat peste 50 caractere alfanumerice, litere mari si mici si caractere speciale gen @#$%^&*).
Cel mai bine este sa creati dvs. inainte de trimitere spre back-up, un container cu Veracrypt sau o arhiva criptata cu 7-zip de exemplu, pentru datele dvs. extrem de importante si secrete.
7-zip este produs in Rusia.
Veracrypt este produs de un tip din Franța din ce am citit.
Pastrati parolele si cheile de criptare in mai multe locuri, astfel ca in cazul in care un eveniment nefericit are loc intr-o locatie, sa nu riscati sa pierdeti accesul la date.
Veracrypt poate crea containere, adica niste fisiere care se vor comporta ca un director atunci cand e montat cu Veracrypt.
Mare atentie sa nu pierdeti parolele, fara ele s-ar putea ca nici cele mai dotate servicii de informații să nu vă putea ajuta, daca parolele sunt prea complexe.
Nu că ar da vreo mână de ajutor gratuit, sunt necesare niște resurse pentru spart parole.
PS: Să nu credeți ca utilizarea unei astfel de soluții garantează 100% datele dvs. sensibile (date bancare, poze și filmulețe pentru adulți etc.)
Să nu uităm că până să ajungă la serviciul ce oferă spațiu de criptare, ele se află în calculator, care poate avea o ușă în spate (backdoor), troian sau alt program periculos, care să vă strice tot planul.
Și cum drumul până la server-ul de back-up e lung, există multe priviri ce pot fi atrase de un fișier parolat sau container criptat.
Cel mai simplu este să stocați la distanță fișierele lipsite de importanță, cum ar fi de exemplu rețete de gătit.
Iar dacă lucrați cumva pe la vreo autoritate a statului, întrebati acolo ce soluție de copii de siguranță este cea mai recomandată pentru cazul dvs.
Munca acasă cu fișiere sensibile vă poate băga în bucluc.
Nu se știe ce poate colcăi prin calculatorul dvs. considerat curat chiar și de 2-3 antiviruși produși în țări diferite.
Vedeți ce a pățit Edward Snowden, care acum nu se mai poate întoarce în SUA de frică.
Cel mai sigur calculator, este cel NECONECTAT la Internet și la care doar dvs. aveți acces.
Orice program de criptare poate avea vulnerabilități care să fie descoperite în timp util, adică când dvs. încă sunteți în viață și vă pasă de ce se poate afla de conținutul considerat protejat.
Ca să nu mai vorbim de sistemele de operare și browserele web, care și ele au vulnerabilități, până și programele antivirus au puncte slabe.
Lasă un răspuns