Site-urile de phishing

17 iulie 2011 admin Amenintari informatice

 

Site-urile de phishing arata identic partial sau total cu un site real.
Persoanele neatente pot sa divulge astfel informatii confidentiale cum ar fi numele, adresa, nume de utilizator si parole.
Cand accesati un o sectiune pentru logare la un site bancar, trebuie sa aveti la inceputul adresei siteului https, acel s inseamna ca sesiunea este criptata.
Mare atentie la alertele cu privire la certificate, cand browserul va informeaza ca certificatul de securitate al siteului nu este valid ori nu se potriveste cu adresa site-ului, este o probabilitate ridicata ca siteul sa fie fals.
Dupa cum puteti vede mai jos (browserul web este Google Chrome), in cazul BCR, criptarea se face din momentul in care accesati siteul banci, chiar inainte de a ajunge pe pagina de logare la platforma de ebanking BCR24. Vedem si lacatul care confirma criptarea.

In cazul Banci Transilvania, criptarea se face atunci cand utilizatorul intra pe pagina pentru autentificare a platformei de ebanking BT24.
Vedem si lacatul care confirma criptarea.

De asemenea, nu dati click pe link-urile primite in email, care par a fi de la banca, nu va lasati pacaliti de genul admin@btrl.ro sau admin@bcr.ro .
Infractori pot falsifica ce vedeti la from ca si restul emailului, incat pare ca este autentic.
Bancile nu va vor cere niciodata sa va logati pe site utilizand un link din email.
De asemenea bancile nu va solicita numarul de la card ori numele de utilizator si parola.
Daca sunteti sunet de cineva care se da drept functionar bancar, ar fiti rezervat in a furniza informatii confidentiale (daca stie CNP-ul, numele dvs., si adresa, nu inseamna ca automat este cine spune ca este).
Daca primiti un email suspect, nu ezitati sa contactati banca care pare ca l-ar fi trimis, puteti astfel salva multe persoane de la momente neplacute, daca se dovedeste a fi un email de tip phishing, sau care raspandeste o amenintare informatica.
Tinte nu sunt doar site-urile bancare, dar si alte site-uri cum sunt cele ale magazinelor online, site-urile de licitatii, site-urile ce intermediaza plati online, cum este PayPal dar si cele ale companiilor ce ofera casute de email.
Nu downloadati atasamente de la emailuri ai caror destinatari nu ii cunoasteti.
Scanati atasamentul suspect pe VirusTotal (este un site ce utilizeaza mai multe motoare de scanare pentru a creste detectia).

phishing, site-urile,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress. Designed by elogi.