Primul virus pozitiv pentru PC care infecteaza fisiere

3 ianuarie 2015 admin Amenintari informatice

 

Fred Cohen este unul dintre cei mai mari experti in securitatea computerelor din lume si acesta a creat primul virus pozitiv pentru PC.
Fred Cohen a dezvoltat o teorie inedita care afirma ca exista si virusi pozitivi. Pentru a o demonsta, a creat el insusi un astfel de virus pozitiv.
Spre deosebire de virusii negativi care corup fisiere sau chiar le sterg, acesta le facea mai mici.
Pe baza acestui virus pozitiv au fost inventate programele de arhivare si faimoasele metode de compresie folosite de piratii digitali in a doua jumatate a anilor ’90.

Sursa: www.descopera.ro

Ne putem pune problema si din alt punct de vedere, daca generam hash-uri (ex: md5, sha1) de verificare pentru fisiere si apoi ne trezim cu fisierele micsorate fara ca noi sa fi dat o comanda in acest sens, oare ce vom face? Chiar daca antivirusul nu considera ca sunt infectate, unele programe antivirus fac si ele hash-uri de verificare si daca marimea se schimba vor suspecta de infectie acele fisiere, fara sa gandeasca ca poate fi un virus pozitiv si in functie de setarile antivirusului, fie va incerca sa le mute in carantina, redenumeasca sau stearga.
Nu cumva vom sterge acele fisiere din teama sa nu fie vreun virus ciudat?
De regula virusii cresc dimensiunea fisierelor pe care le infecteaza, nu o micsoreaza.

 

infecteaza fisiere, virus, virus pozitiv,


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress. Designed by elogi.