De ce sa nu iti pui linux

29 aprilie 2011 admin Linux

 

Daca esti o persoana ocupata, care doreste sa faca totul repede, si lucrezi cu documente facute in Microsoft Office, nu este indicat sa treci la o distributie de linux, decat daca instalezi o versiune de Microsoft Office utilizand un program de compatibilizare cum este Wine care este gratuit, CrossOver cu plata dar exista si altele.
Pinguinul este simbolul pentru linux.
Pentru Word, Excel, PowerPoint, exista corespondent in linux, insa nu intotdeauna 100% compatibil cu cele facute in Windows.
Se poate rula un sistem Windows XP, 7 de exemplu, intr-o masina virtuala, insa daca PC-ul dvs. este slab, rezultatul poate sa nu fie cel asteptat.
Exista in linux OpenOffice/LibreOffice de exemplu, care din cate am vazut nu sunt inca 100% compatibile cu Microsoft Word.
Mai pot fi probleme cu driverele, daca producatorul componentelor respective pentru PC nu a pus la dispozitie drivere pentru linux si nu exista inca drivere generice pentru acele componente.
Mai sunt si perifericele, scannere, imprimante, webcamuri, care pot sa nu mearga pe linux, daca nu exista inca drivere pentru ele.
Distributiile de linux usor de utilizat ca Ubuntu, OpenSuse si Mandriva, nu necesita o perioada mare de acomodare, daca deja sunteti expert in Windows.
Daca sunteti inca elev/student si la scoala aveti nevoie de fisiere produse de Microsoft Office, este indicat sa le produceti in Microsoft Office, tocmai ca sa nu aveti probleme de compatibilitate, cand profesorul va dori sa analizeze materialul, sau cand veti dori sa il printati la un centru de tehnoredactare.
Daca ai deja un sistem de operare instalat, cum ar fi Windows-ul si vrei dual-boot (adica si Windows si Linux), si nu stii exact ce trebuie sa faci, poti ajunge sa numai poti accesa Windows-ul, sau chiar sa stergi accidental partitia cu Windows-ul, sau cea cu kit-uri la programe, poze, filme etc.
Multe programe populare, nu au corespondent de acelasi nivel in linux, de exemplu Photoshop.
Nu stiu vreo distributie de linux care un echivalent pentru popularul System restore din Windows, ca atunci cand ceva nu merge sa apasati F8 sau alta tasta, si sa vedeti Safe mode (unde veti putea accesa System Restore-ul) sau sa alegeti “Return to last known good configuration”.
Exista si motive pentru care sa treceti la linux, insa acestea le voi expune intr-un alt post.

De ce, linux,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress. Designed by elogi.